Kongl. Teknologkören

Kongl. Teknologkören (KTK) är en studentkör i Tekniska Högskolans Studentkår, hemmahörande på KTH i Stockholm. Vi är en blandad kör med ca 40–45 medlemmar.

Vår repertoar spänner över allt som gjorts för kör; från sakral musik till världsmusik och studentikosa inslag. Förutom egna konserter och skivinspelningar har kören deltagit i större projekt av olika slag. Senast under en turné till Åbo våren 2016 där vi framförde Giuseppe Verdis Requiem tillsammans med KTH:s Akademiska kapell samt Florakören och Brahe Djäknar.

Kongl. Teknologkören är en aktiv kör både musikaliskt och socialt. I kören kan du hitta både sångarglädje och vänner för livet! Vi gör mycket kul varje år, bland annat:

  • Repeterar på torsdagar mellan kl. 18:30–21:30.
  • Framför vår höstkonsert, julkonsert, vårkonsert och sommarkonsert.
  • Vi åker på en årlig repetitionshelg till Åland i oktober.
  • Sjunger för nyantagna studenter på KTH:s mottagningskonserter i Stadshuset i augusti.
  • Sjunger på KTH:s diplomeringscermonier i Stadshuset i maj och december.
  • Sjunger på KTH:s egen julkonsert tillsammans med KTH:s Akademiska Kapell.
  • Går många luciatåg hos företag och organisationer runt om i Stockholm.
  • Sjunger och umgås på körens egna fester.

Varannan sommar gör vi också en längre resa för att träffa andra körer eller delta i internationella körtävlingar. De senaste resorna gick hit:

Wien & Ljubljana, 2017
Vi hann med en kort vistelse med konsert i Wien innan vi åkte vidare till Ljubljana där vi framträdde i vackra Sankt Nicholas katedral.
Bulgarien, 2015
Här deltog vi i workshops om bulgarisk folkmusik och höll konserter på universitetet i Sofia samt på en biomatematik-konferens i Blagoevgrad.
Portugal, 2013
I Portugal sjöng vi med olika körer, bl.a. vår syskonkör vid Lissabons tekniska universitet.
Barcelona, 2011
Kören deltog under Barcelonas körfestival och framförde en konsert i stadens katedral.

Sedan 2010 är Rikard Karlsson körens dirigent. Tidigare har kören letts av bland andra David Lundblad (2008–2010), Fredrik Winberg (2003–2007) och Helene Stureborg (1994–2002).

Kören är ofta och gärna engagerad hos olika företag, ibland även privatpersoner, för att sjunga vid olika festligheter. Se Anlita oss eller kontakta oss för mer information.

https://www.teknologkoren.se