Studentliv

Studier handlar inte bara om plugg. Genom studentlivet får du en balans av lärande, ha roligt och lära känna vänner för livet.

Ny på KTH

Tekniska Högskolans Studentkår (THS) är en organisation som drivs av oss studenter på KTH. Vi arbetar hårt för att bibehålla och ständigt utveckla utbildningskvalitén, skapa starkare näringslivskontakt och ett bredare studentliv. Kort och gott finns vi här för att dina år på KTH ska bli så bra som möjligt!

THS Armada

THS Armada Armada är THS arbetsmarknadsdagar och äger rum i november varje år. Armada samlar 10 000 talangfulla studenter och 150 eftertraktade arbetsgivare för att lära känna varandra både på mässgolvet och genom de event som arrangeras. Armada arrangerades för första gången 1981.

Quarnevalen

Quarnevalen är en studentkarneval som arrangeras var tredje år. Det är ett av Sveriges största studentarrangemang, med över 1 500 engagerade studenter från alla Stockholms lärosäten. Studenterna ägnar en vecka i maj åt att bygga sina bidrag till kortegen, och därefter bär det av ut på Stockholms gator.

Mottagning

Från och med den mitten av augusti anordnas Mottagningen, en period som är fullspäckad med roliga aktiviteter. Allt från inspirationsföreläsningar, fester till kontakt med företag och mycket annat! Under mottagningsveckorna har du möjlighet att lära känna både dina kurskamrater och äldre studenter, allt för att du ska få en bra start på KTH och trivas med ditt studentliv.