Studentkort

Bakgrund:

Alla aktiva studenter på KTH har rätt till ett studentkort. Detta kort visar att du är student på KTH och ger dig rätt till olika rabatter. Studentkortet kallas ofta för Mecenatkortet, efter företaget som tillhandahåller korten.

Krav:

För att vara berättigad till studentkortet måste du uppfylla följande kriterier:

  • Du måste vara registrerad för kurser på KTH. Du kan kontrollera dina registreringar här. 
  • Du måste ha en e-postadress och adress registrerad i Ladok. Du kan kontrollera din information här.
  • Om du är doktorandstudent måste din avdelning ha registrerat din aktivitet för den aktuella terminen. Denna process är tyvärr manuell och tidskrävande. Om du upplever att det tar för lång tid så kan du maila ett intyg från din handledare som intygar din studieaktivitet under den nuvarande terminen.
  • Om du är praktikstudent måste du kontakta en internationell koordinator på din skola, som måste registrera dig som student. Länk till kontaktuppgifter finns här. THS kan tyvärr inte hjälpa dig ytterligare.
  • Du måste vara registrerad för minst 75% aktivitet på KTH för att vara berättigad reserabatterna. Du kan kontrollera dina registreringar här. Det räcker inte att vara antagen till en kurs, utan du måste också vara registrerad.

Om något av dessa kriterier inte uppfylls får du inget studentkort.

 

Tillgång till studentkortet:

Observera att studentkortet är ett digitalt kort i din telefon. Appen heter Mecenat och kan laddas ner från Google Play eller App Store.

För att kunna använda appen måste du först registrera ett konto hos Mecenat. Någon dag efter att du blivit berättigad till Mecenatkortet kommer du få ett mail skickat till den e-postadress du har angivit hos antagning.se/ Ladok. Mailet innehåller information kring hur du registrerar dig hos Mecenat.

Om du behöver vidare hjälp, var god och fortsätt till Mecenats hjälpcenter här: https://help.mecenat.com/hc/en-gb