Quarnevalen (Q)

Quarnevalen är en studentkarneval som arrangeras vart tredje år. Det är ett av Sveriges största studentarrangemang, med över 1 500 engagerade studenter från alla Stockholms lärosäten. Studenterna ägnar en hel vecka i maj åt att bygga sina bidrag till kortegen, och därefter bär det av ut på Stockholms gator.

På Kårens dag kan du träffa oss i Maskinparken, där vi arrangerar en festival under hela dagen, kallad Q-nØllan. På plats kan du lyssna på god musik, äta god mat och dryck, delta i alla de galna aktiviteterna och lära känna studenter från andra sektioner. Kom och prata med oss (vi bär turkost) och få all information om hur du kan delta i den mest oförglömliga händelsen någonsin!

De två åren mellan varje Quarneval arrangeras istället Squvalp, som är en något mindre, vattenburen karneval. Under en majdag samlas 600-800 studenter för att bygga flottar, som förhoppningsvis flyter i slutet av dagen, då det är dags att visa upp dem för publiken som samlats på stranden i Rålmabshovsparken. Att delta i dessa event är inte bara riktigt kul, utan ger dig även chansen att träffa studenter från hela Stockholm!

http://quarnevalen.se/