Arkitektursektionen (A)

Arkitektursektionen är skapad av arkitekturstudenter, för arkitekturstudenter. Som en del av Tekniska Högskolans Studentkår (THS) har det i över 100 år jobbats för att förbättra allt kring studierna på KTH. Kåren med sektionen finns för att studenter ska få vara med och påverka och ha kul under sin studietid. Det handlar om ett bra välkomnande till skolan, tiden under och emellan studierna och vad som väntar efter examen. Det handlar om att påverka och att kunna göra sig hörd. Det handlar om att låta till synes galna idéer slå rot och bli till verklighet. Det handlar om att träffa nya människor och hitta nya sammanhang, men framförallt, handlar det om att trivas och ha fruktansvärt kul.
Som en ideell förening finns Arkitektursektionen för att optimera allt som är i arkitekturstudenternas intresse – allt från nya utbildningsplaner eller var man kan äta sin matlåda, till hur stor den största festen kan bli eller hur många som vill hänga med på lite innebandy. Det finns inga galna idéer, bara rädslan för att de inte är möjliga. Arkitektursektionen finns till för att hjälpa och förverkliga dessa idéer.

Som en klassisk ideell förening har Arkitektursektionen en styrelse med undergrupper. Detta för att, ibland i och med Sveriges Rikes Lag och diverse regler å KTHs vägnar, lättare kunna driva vidare idéer och förbättringar av olika slag. Detta gäller t.ex. subventionering av pengar, tips om sponsring eller kontakter, diverse tillstånd eller lånande av lokal.
Liksom alla sektioner röstas personer till styrelse- och undergruppsposterna fram en gång varje år. De flesta tillsätts under det årliga årsmötet i slutet av september, men vissa också under vinter- eller vårmötet. Är du intresserad av att vara med på något sätt kan du peta på någon av medlemmarna i skolan, eller maila styrelsen@arkitektursektionen.se

Arkitektursektionen THS är en del av Tekniska Högskolans Studentkår. Sektionen är en av de äldsta på KTH, det första sammanträdet hölls den 15 november 1910.

President: ordf@arkitektursektionen.se

http://arkitektursektionen.se/

Facebook